BelépésMégsem

Ha még nem regisztráltál, kattints ide!

Add meg az e-mail címedet

Ha már regisztráltál, de lefelejtetted a jelszavad, add meg az e-mail címedet!

Mégsem

Belépés Regisztráció Nem tudsz belépni?

Nem árt tudni

Miért fontos, hogy minél több információt megadj a képről?

A feltöltött fotó adatainak megadásával lényegében részletes múzeumi leltározást végzel, azaz mindent amit a felvételről tudsz, itt adhatod meg. A múzeumban ezt leírókartonnak nevezzük, és az itt kért adatok Téged segítenek abban, hogy ne vesszen el fontos információ. Menjünk sorba.

A feltöltés során már megadtad a felvétel címét, ami itt már meg is jelenik a fényképfelvétel feletti sávban. A fotós nevét, feltéve ha kitöltötted, szintén láthatod már a fotó alatti sávban, hasonlóképp a készítés évéhez. Utóbbi esetben csak a fő évszám látható, de a többi adatot is tárolja a rendszer, azonban így könnyebben áttekinthetjük a több ezer felvételt. A felkerült adatok azonban még nem elégségesek ahhoz, hogy valóban segítsék Sárvár új digitális történetének megírását, a bekerült adatok feldolgozását. Sőt a felvételek közötti mozgáshoz, a gyors ütemű kereséshez is többre van szükség. Ezért kérünk arra, hogy a feltöltött kép mellett látható széles mezőket folyamatosan töltsd ki, lényegében a feltöltésed után azonnal. A Módosítás linkekre kattintva két fontos információforrást adhatsz meg. Az elsőben általános, a felvétel születésének körülményeivel, idejével, helyével kapcsolatban adhatod meg mindazt, amit tudsz.

Kép leírása
Itt írd le egész mondatokkal, hogy a feltöltött fénykép mit ábrázol általában. Ha megnézünk egy felvételt, mindannyian arra vagyunk kíváncsiak, vajon milyen pillanatot kapott el a készítő. Egy esküvői felvétel esetében például: Az ifjú pár kivonul a templomból. Vagy A német tánccsoport megkezdi fellépését a XXII. Nemzetközi Folklórfesztivál gálaműsorán. Sok példát lehetne még írni, a fontos az, hogy ezekből a mondatokból kiderüljön a fényképfelvétel lényege.

Készítés helye
Mivel Sárvár történetét dolgozzuk fel, természetesnek vesszük, hogy minden felvétel itt is készült. Azonban a városon belül bárhol, bárkit lencsevégre lehetett kapni, ezért a készítés helyénél add meg, hogy hol készült a felvétel a városon belül. Például: Batthyány utca eleje, vagy Petőfi Úti Óvoda.

A készítés ideje
Ezt az adatot már megadtad, és itt láthatod is, hogy nem veszett el. Ha szükséges, itt módosíthatod.

Felvétellel kapcsolatos egyéb adatok
Itt mindent leírhatsz a képről, amit eddig nem kérdeztünk meg. Miért fontos számodra ez a felvétel? Miért fontos az épület, amiről épp ezt a fényképet töltötted fel? Milyen emlék jut eszedbe a fotóról? Sok kérdés, melyeket Te is bővíthetsz, de ne feledd megválaszolni. A fényképen látható személyeket azonban ne itt nevezd meg, hanem arra egy másik lehetőséget kínálunk, a kép alatti sávban. Utóbbi nemcsak könnyebb, hanem látványosabb is.

A másik Módosítás linkkel az eredeti felvétel technikai adatait adhatod meg. Arra vagyunk ez esetben kíváncsiak, vajon milyen adathordozót szkenneltél be, vagy fényképeztél le, esetleg digitális fényképet töltesz fel. Nagyon egyszerű a panel kitöltése, a lenyíló listából válaszd ki a megfelelő kategóriát. A méretadatoknál először válaszd ki, milyen mértékegységben mérsz, majd írd be a megfelelő adatokat.

Végül nyomd meg a Módosítás gombot.

Nézd meg, hogy látják mások a képet és adatait... linkre kattintva láthatod, mások mit is látnak azokból az adatokból, melyeket megadtál. Ha észrevettél valami hibát, könnyen módosíthatod. Természetesen a Módosítás linkre kattintva. Itt fel kell hívnunk a figyelmedet arra, hogy rendszeresen figyelemmel kísérjük a felkerült adatokat, és végül eljön az a pillanat, amikor már nem tudod tovább finomítani a megadott információkat, azaz a fényképfelvételt beemeljük a nagy közös gyűjteménybe, és ezzel részévé tesszük az új digitális várostörténetnek.

A megadott adatok tehát nagyon fontosak, ezért kérünk arra, hogy ne feledd kitöltésüket. A múzeum, legyen az épületben, vagy mint most, a neten emlékeket őriz. Az őrzés nem egypár napra szól, hanem szinte az örökkévalóságnak. Az utánunk következő generációk, vagy a helyi polgárok csak akkor tudják a felvételek tényleges fontosságát, jelentőségét értékelni, ha nemcsak egy fényképet látnak, hanem ahhoz kapcsolt adatokat is. Egy-egy felvétel bármikor sztárrá válhat, beszélgetés is kialakulhat róla. Egy fontos feltétel azonban szükséges ehhez, a pontos adatok. Köszönjük is Neked azért, hogy ilyen sok időt fordítasz erre a munkára.

Vissza

Gyorskeresés

Írj be egy szót, vagy kifejezést!


A gyorskeresésről...

Mégsem

Részletes keresés


A megadott feltételek közötti kapcsolat:


Mégsem

Keress a Sárvár Anno blogon!

Írj be egy szót, vagy kifejezést!


Mégsem

Keress a Sárvár Annon!


A Nádasdy Ferenc Múzeum adatbázisai

Weboldalak


Kövess minket!Legújabb feltöltések


Női portré...

Női portré...

Fotós: Szente Géza

Készítés éve: 1925

Bővebben

Varga László és Bizó Ilona Esküvö...

Varga László és Bizó Ilona Esküvö...

Bővebben

Császár József bognár mester lányai: Margit, ...

Császár József bognár mester lányai: Margit, ...

Bővebben

Sárvár kéziratos térképe 1942-ből...

Sárvár kéziratos térképe 1942-ből...

Fotós: Grof Laszlo

Bővebben

Hozzászólások


Gingus hozzászólása

Gingus hozzászólása:

...ha jól tudom a Sárvári Tanács Elnöke is volt...

Bővebben

Gróf László hozzászólása

Gróf László hozzászólása:

Feltehetően a jegenyék kivágására a vár restaurálásának idején történt...

Bővebben

Bozzay Csaba hozzászólása

Bozzay Csaba hozzászólása:

A bal oldalon, Dàvid Lajos bàcsi, esz trombitás, a volt mest...

Bővebben

Rádi Mercédesz hozzászólása

Rádi Mercédesz hozzászólása:

Balról az első édesapám, Rádi Csaba!
Kérem javítani! Köszönöm...

Bővebben